Vrei sa fii milionar ? Joc online de logica, cultura generala si inteligenta

Cat la suta din suprafata Pamantului este acoperita de apa ?

  Top puncte azi

  1. 2535
  2. 1400
  3. 700
  4. 645
  5. 615

 
Anunturi Auto
Statistici
Puncte : 0
Ai raspuns la : 0
Raspunsuri corecte : 0
Raspunsuri gresite : 0
Ai folosit Fifty-Fifty de : 0 ori
Intrebarea nr : 408
Legaturi Sponsorizate
Regulament
Raspuns corect = 10 puncte
Raspuns gresit = -10 puncte
Fifty-Fifty = -5 puncte
Retete culinare exotice
Cat la suta din suprafata Pamantului este acoperita de apa ?
A: 70,8 %
B: 65,4 %
C: 52,3 %
D: 77,5 %
Varianta A: Raspuns corect !
Anunturi Imobiliare, case, vile, terenuri, spatii comerciale

Pamantul (numit si "Terra" sau si "planeta albastra") este in sistemul solar a treia planeta ca distanta fata de Soare si a cincea ca marime. Cand desemneaza planeta, cuvantul se scrie cu majuscula. Terra face parte dintre planetele interioare ale sistemului solar (planetele aflate in interiorul centurii de asteroizi). Este cea mai mare planeta telurica din sistemul solar, si singura din Univers cunoscuta ca adapostind viata (controversele legate de existenta vietii extraterestre continua sa existe).

Terra s-a format acum aproximativ 4,57 miliarde (4,57109) de ani, iar singurul ei satelit natural Luna, numita si Selena dupa zeita lunii Selene, a inceput sa o orbiteze putin timp dupa aceea, cu circa 4,533 miliarde (4,533109) de ani in urma1. Pentru comparatie, varsta calculata a Universului este de circa 13,7 miliarde de ani. Suprafata Pamantului este acoperita in proportie de 70,8% de apa, restul de 29,2% fiind solid si "uscat". Zona acoperita de apa este impartita in oceane, iar uscatul se subimparte in continente.

De la formarea sa Pamantul a trecut prin numeroase procese geologice si biologice majore, astfel incat toate urmele conditiilor sale initiale au fost sterse. Suprafata exterioara a Planetei Terra este impartita in mai multe placi tectonice, care de-a lungul timpului se deplaseaza unele fata de celelalte. Miezul planetei este activ (fierbinte si lichid), fiind format din mantaua topita si miezul metalic, generator al campului magnetic. Conditiile atmosferice si de la suprafata, care au permis aparitia vietii pe Terra, au fost la randul lor influentate in mod decisiv de catre diversele forme de viata. Acestea se afla intr-o balanta ecologica fragila, in permanenta schimbare.

Intre Terra si restul Universului exista o permanenta interactiune. Astfel, Luna este cauza mareelor. In afara de asta, ea a infuentat continuu viteza miscarii de rotatie a Terra. Toate corpurile din jurul globului terestru sunt atrase spre Terra; forta de atractie se numeste gravitatie, iar acceleratia cu care aceste corpuri cad in campul gravitational se numeste acceleratie gravitationala (notata cu "g" = 9,81 m/s2). Se crede ca motivul aparitiei oceanelor a fost o "ploaie" de comete din perioada timpurie a Pamantului. Impacturile ulterioare cu asteroizi au modificat si ele mediul inconjurator intr-o maniera decisiva. Schimbarile de orbita ale planetei pot fi considerate raspunzatoare pentru glaciatiunile produse de-a lungul istoriei, care au acoperit suprafata terestra cu un strat de gheata. Terra nu are alti sateliti naturali in afara de Luna; corpul ceresc Cruithne a fost calificat in mod gresit drept satelit al lui Terra, fiind in realitate un asteroid. Cruithne a fost descoperit in 1986; el urmeaza o orbita eliptica in jurul Soarelui, asemanatoare cu orbita lui Terra, si care nu se apropie prea mult de ea. De pe Pamant orbita lui se vede in forma de potcoava.


Acest joc online a fost realizat pentru voi folosind ca sursa de inspiratie celebrul joc de cultura generala denumit in anumite tari "Vrei sa fii milionar ?" iar la noi in tara din cauza inflatiei galopante din acea perioada avea denumirea de "Vrei sa fii miliardar ?". Acest joc online nu respecta intru totul regulile jocului real ci mai degraba isi propune sa va capteze atentia cat mai mult timp si nu doar sa va testeze cunostintele de cultura generala dar si sa contribuie la dezvoltarea acestora. Tocmai din aceste motive nu se joaca contra timp ba chiar mai mult aveti la dispozitie o casuta de cautare care ofera rezultatele intr-o fereastra noua ca sa puteti continua jocul. Miza jocului real era obtinerea unei sume importante de bani, miza jocului pe care noi vi-l oferim gratuit este mult mai mare si anume dezvoltarea culturii generale a jucatorilor. Aveti la dispozitie o gama larga de intrebari si raspunsuri din diverse domenii si ne ocupam in permanenta de diversificarea si dezvoltarea lor.
Va dorim succes si cat mai multe puncte !
Cautari:vrei sa fii milionar joc online, intrebari de la vrei sa fii milionar, joc gratis vrei sa fii milionar in romana, jocul de cultura vrei sa fii milionar in romana, vreau sa fiu milionar in romana, jocuri cu vrei sa fii milionar, joc cultura generala vrei sa fii milionar, intrebari si raspunsuri la vrei sa fii milionar, intrebari din jocul vrei sa fii milionar, jocul vrei sa fi milionar in limba romana online, vrei sa fii miliardar online

Copyright - © 2005 - 2011 TRX Vrei sa fii milionar - Toate drepturile rezervate. All rights reserved.