Vrei sa fii milionar ? Joc online de logica, cultura generala si inteligenta

Din ce tara provin morile de vant ?

  Top puncte azi

  1. 1045
  2. 500
  3. 465
  4. 435
  5. 430

 
Anunturi Gratuite
Statistici
Puncte : 0
Ai raspuns la : 0
Raspunsuri corecte : 0
Raspunsuri gresite : 0
Ai folosit Fifty-Fifty de : 0 ori
Intrebarea nr : 378
Legaturi Sponsorizate
Regulament
Raspuns corect = 10 puncte
Raspuns gresit = -10 puncte
Fifty-Fifty = -5 puncte
Anunturi Gratuite zoa.ro
Din ce tara provin morile de vant ?
A: Iran
B: Suedia
C: Spania
D: Olanda
Varianta A: Raspuns corect !
Anunturi Diverse

Moara de vant este o instalatie ce permite transformarea energiei eoliene in energie mecanica de rotatie. In acest scop, vantul pune in miscare elicea morii. Moara de vant se foloseste pentru macinarea cerealelor sau pentru desecarea terenurilor mlastinoase prin pomparea apei.

O turbina eoliana este o masina rotativa care converteste energia cinetica a vantului in energie mecanica de rotatie. Daca energia mecanica obtinuta este folosita direct pentru alte procese mecanice, se numeste moara de vant. Daca energia este transformata in energie electrica, atunci se numeste generator eolian.

Morile de vant au fost folosite inca din secolul III inainte de Hristos, in Persia antica(Persia antica, cunoscuta sub numele de Imperiul Persan, aflata pe teritoriul tarilor de azi Iran, Afghanistan, Tadjikistan, Pakistan si o parte a Indiei de nord), si au fost introduse in Europa de Imperiul Roman in jurul anului 250 dupa Hristos. Aceste mori de vant erau folosite pentru a macina porumb si a pompa apa.

Prin secolul 14, morile de vant erau folosite in Olanda pentru a seca delta Rin-ului. In Danemarca, pana la inceputul secolului 20 erau aproximativ 2500 mori de vant, folosite pentru pompare si alte procese mecanice, care dezvoltau aproximativ 30MW.

Primul generator eolian a aparut in 1887 in Scotia (Marea Britanie), pentru ca un an mai tarziu sa fie construita prima turbina eoliana in Statele Unite, Ohio. Pana in 1908, in SUA erau 72 de generatoare eoliene cu puteri intr 5KW si 25KW. La inceputul Primului Razboi Mondial, in SUA se construiau in jur de 100,000 mori de vant / an in special pentru pomparea apei.

Primul generator eolian care avea forma moderna a aparut in URSS, in 1931, si producea 100KW la un randament asemanator unui generator din zilele noastre.


Acest joc online a fost realizat pentru voi folosind ca sursa de inspiratie celebrul joc de cultura generala denumit in anumite tari "Vrei sa fii milionar ?" iar la noi in tara din cauza inflatiei galopante din acea perioada avea denumirea de "Vrei sa fii miliardar ?". Acest joc online nu respecta intru totul regulile jocului real ci mai degraba isi propune sa va capteze atentia cat mai mult timp si nu doar sa va testeze cunostintele de cultura generala dar si sa contribuie la dezvoltarea acestora. Tocmai din aceste motive nu se joaca contra timp ba chiar mai mult aveti la dispozitie o casuta de cautare care ofera rezultatele intr-o fereastra noua ca sa puteti continua jocul. Miza jocului real era obtinerea unei sume importante de bani, miza jocului pe care noi vi-l oferim gratuit este mult mai mare si anume dezvoltarea culturii generale a jucatorilor. Aveti la dispozitie o gama larga de intrebari si raspunsuri din diverse domenii si ne ocupam in permanenta de diversificarea si dezvoltarea lor.
Va dorim succes si cat mai multe puncte !
Cautari:vrei sa fii milionar joc online, intrebari de la vrei sa fii milionar, joc gratis vrei sa fii milionar in romana, jocul de cultura vrei sa fii milionar in romana, vreau sa fiu milionar in romana, jocuri cu vrei sa fii milionar, joc cultura generala vrei sa fii milionar, intrebari si raspunsuri la vrei sa fii milionar, intrebari din jocul vrei sa fii milionar, jocul vrei sa fi milionar in limba romana online, vrei sa fii miliardar online

Copyright - © 2005 - 2011 TRX Vrei sa fii milionar - Toate drepturile rezervate. All rights reserved.